מערכות כיבוי אש בגז
בניגוד לעבר היום יש המון מערכות מסוגים שונים להתמודדות עם אש, והן ספציפיות ומותאמות לסוגי שריפה או דליקה שונים.
מערכות כיבוי אש בגז הן חלק מהתמודדות של כל מערכת כיבוי אש כאשר פורצת שריפה. תפקידן של מערכות כיבוי אש בגז, הוא לשמש הגנה למקומות חשובים שיש בהם ציוד יקר ערך כמו למשל חדרי תקשורת וחדרים עם לוחות חשמל.
יתרונן של מערכות כיבוי אש בגז מול אמצעים אחרים, למשל ספרינקלרים, היא היכולת שלהן לשמור על הציוד הקיים ולמנוע מהאש להגיע אליו. גם אם יקרה משהו לציוד הזה בגלל השימוש של מערכות כיבוי אש בגז במקום, ייתכן וניתן יהיה לשקם אותן מה שלא היה קורה אם לא היו מערכות כיבוי אש בגז.
הגז לשימוש במערכות של כיבוי אש בגז הוא באמצעות במכלים עם לחץ אשר בראש כל אחד מהם ראש חשמלי והוא ייפתח רק בקבלת פקודה כזו ע"י מערכת לגילוי אש שנמצאת במקום.
מי צריך מערכות לכיבוי אש בגז?
מערכות לכיבוי אש בגז נמצאות יעילות בעיקר אם חלילה פורצת שריפה במחסן אטום או בכל חלל אחר סגור ובו יש ציוד יקר. כאשר מדובר בשריפה הפורצת במקום פתוח, יש מערכות היעילות כנגד התפשטות שריפה כזו שפועלות על מתזים. אבל בחללים סגורים וכאלה כאמור שיש בהם ציוד יקר, הציוד הכי יעיל הוא מערכות לכיבוי אש בגז. ציוד כיבוי אש מקצועי נותן פיתרון יעיל ואפקטיבי.
במערכות לכיבוי אש בגז ריכוז הגז שבמכלים מותאם לגודל המקום.
יש כמה סוגי גז בהם משתמשים במערכות לכיבוי אש בגז וביניהם גם גז ירוק שמחליף סוגים אחרים של גז לא ירוק כמו למשל FM-200.
גז ירוק במערכות לכיבוי אש בגז מתאים גם לשימוש במקומות בהם יש אנשים.
יש גז בשם CO2 שמתאים לשימוש בתוך מפעלים על טורבינות, חדרי צבע, חדרי מכונות תעשייתיות ועוד.
שילוב של מערכות כיבוי אש בגז!
מערכות של כיבוי אש בגז, חייבות להיות מתוכננות בתוך כל המערכות הרלבנטיות לתפקוד שלהן כמו למשל תמיכות קונסטרוקציה, פינוי עשן, מערכות מיזוג אוויר ועוד.
לחברת מגן הנדסה צוותי מהנדסים אשר תכננו כבר מערכות רבות של מערכות כיבוי אש בגז בחברות, מפעלים ועוד.
לנושא של שליטה באש וגם ניסיון להגן על ציוד יקר יש היום משמעות רבה. בעוד שבעבר ניסיונות ההשתלטות על האש היו בעיקר כדי לעצור אותה, היום מנסים גם לנסות ולהציל מאזור השריפה כמה שיותר ציוד, גם כדי שהמפעל או המקום שנשרף יחזור במהירות לפעילות ולתפקוד.
מפעל נשרף- איפה היו מערכות כיבוי אש בגז?
חשיבות מפעלים בהצטיידות במערכות לגילוי אש, כולל מערכות כיבוי אש בגז, לא נוגעת רק לנזק שעלול להיגרם למפעל ולנזק הכלכלי, אלא גם לעבודתם של אנשים העובדים במקום ולכן יש צורך לשקול רכישה של מערכות לכיבוי אש לכל עסק.
בשנת 2014 נשרף בקיסריה מפעל בשם "שלם". ממש לפני האירוע נבנה בו אגף חדש והמשטרה חשדה כי הבעלים הקים את האגף הזה ללא אישור בטיחות שכולל גם אישור על מערכות כיבוי וגילוי אש. אולם מאוחר יותר התגלה כי המפעל הזה השקיע מיליונים במערכות כיבוי וגילוי אש וגם ביצירת מאגר מים לצורך כיבוי אש במקרה של שריפה. אולם כבר בתחילת השריפה נשרפה המשאבה ולא ניתן היה לנצל את מאגר המים.
סככה ללא אמצעי בטיחות- מערכות כיבוי אש בגז
הבעיה מסתבר לא היה המפעל שהיה מצויד בכל מה שצריך לגילוי וכיבוי אש אלא סככה שהוקמה מחוצה לו, והייתה חשופה ללא כל אמצעי בטיחות אש.
המפעל הזה היה אחראי על ייצורם של אריזות לכמה מהחברות הגדולות במשק. בגלל השריפה הגדולה נשרף גם מפעל צעצועים שהיה סמוך עליו אם כי השריפה פרצה אצלו.